Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγές 1ης φάσης

Μπιφτέκια 


Υλικά:

  • 500γρ κιμά μοσχάρι ή 400γρ μοσχάρι και 100γρ χοιρινό άπαχο.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο.
  • Μαϊντανός.
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι.
  • 1 κ.γ. αλάτι.
  • Πάπρικα.
  • 1 κ.σ. πίτουρο σιταριού ή 1 κ.σ. πίτουρο βρώμης.
  • 1 αβγό.
  • Λίγο σκόρδο σκόνη.
Εκτέλεση: 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε σε μέγεθος της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Μπούτια κοτόπουλου

Υλικά:
  • Μπούτια κοτόπουλου
  • Μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κρεμμύδι σκόνη, σκόρδο σκόνη, ρίγανη, θυμαρι
Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε τα μπούτια με το μείγμα μπαχαρικών, βάζουμε λαδόκολλα στην γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Γλυκό πιτάκι με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά:
  • 4 κ.σ. γάλα σκόνη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. μπεικιν
  • 6 σταγόνες γλυκαντικό
  • Κανέλα
  • Πραλίνα φουντουκιού Ντουκάν.
Εκτέλεση:
Με αβγοδάρτη χτυπάω τα αβγά με το μπέικιν και στη συνέχεια ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνω στους 150-160 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα. Όταν ετοιμαστούν τα αλείφω με τη πραλίνα φουντουκιού Ντουκάν.

Κοτόπουλο στην γάστρα

Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο γύρω στα 1,8 κιλά
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 πιπεριές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σκόρδο σκόνη
  • Κρεμμύδι σκόνη.
Εκτέλεση:
Βγάζω την πέτσα από το κοτόπουλο και πασπαλίζω με τα μπαχαρικά. Κόβω τα κρεμμύδια στα 4 και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια. Γεμίζω το κοτόπουλο με κρεμμύδια, ώστε να πάρει γεύση, βάζω δίπλα τα υπόλοιπα κρεμμύδια και πιπεριές και ψήνω στον αέρα, στη γάστρα για 2 ώρες περίπου. (1 ώρα ψησίματος ανά κιλό). Επειδή είναι στην πρώτη φάση τρώω μόνο το κοτόπουλο και όχι τα λαχανικά.

Σουβλάκια χοιρινά

Υλικά:

  • 5 χοιρινά σουβλάκια άπαχα
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα
  • Κρεμμύδι σκόνη
  • Σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζω το αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, σκόρδο σκόνη, κρεμμύδι σκόνη στα σουβλάκια. Βάζω μια λαδόκολλα στο ταψί. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα και ψήνω για 35-40 λεπτά.

Ψαρονέφρι στον φούρνο

Υλικά:
  • Ψαρονέφρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Κρεμμύδι σκόνη
  • 4 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια και βάζουμε όλα τα μπαχαρικά επάνω. Βάζουμε σε ένα πυρέξ λαδόκολλα και το ψαρονέφρι. Κλείνουμε από πάνω με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ψωμάκια αφράτα

Υλικά:
  • 6 ασπράδια αβγών
  • 6 κ.σ. γάλα σκόνη 1%
  • 3 κ.σ. μιξ 1
  • 2 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • 1 πρέζα σκόρδο σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. ζεμυθα τριμμένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν 
  • Μισό φακελάκι μαγιά ξηρή
  • Σπόρους τσία
  • Σουσάμι 
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • Άρωμα ρίγανης
Εκτέλεση:
Χτυπάω στο μίξερ τα ασπράδια αβγού μέχρι να γίνουν μια μάζα (όχι μαρέγκα) Προσθέτω την μαγιά με το μπέικιν και το ξύδι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο. Στη συνέχεια ρίχνω όλα τα υλικά μέσα και χτυπάω μέχρι να γίνει ένας χυλός. Απλώνω στο ταψί αφού βάλω λαδόκολλα, ψεκάζω με το άρωμα ρίγανης και ρίχνω από πάνω το σουσάμι, τους σπόρους τσία και λίγη ζεμυθα, 'Εχω προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνω για 20-25 λεπτά.

Κοτόσουπα με ρύζι shirataki και αβγολέμονο














Υλικά:

  • 1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο
  • 1 συσκευασία ρύζι shirataki
  • 1 αβγό
  • Μισό λεμόνι
  • Ζωμός κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1,5 κ.γ. μιξ 2
  • 3 κ.γ. ζεμύθα τριμμένη
Εκτέλεση:
Βράζω το κοτόπουλο και το ανοίγω σε ψίχα. Ανοίγω την συσκευασία shirataki και την ξεπλένω σε ένα σουρωτήρι με κρύο νερό. Βράζω λίγο νερό και τοποθετώ μέσα στο βραστό νερό το ρύζι μαζί με λίγο ξύδι για να φύγει η μυρωδιά του και το αφήνω μέσα για 5 λεπτά. Το ξαναξεπλένω στο σουρωτήρι με κρύο νερό και το σοτάρω χωρίς λάδι σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά περίπου. στην συνέχεια ρίχνω το νερό, τον ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και την ψίχα κοτόπουλου. Αφήνω να βράσει λιγάκι. Σε ένα μπολ χτυπάω το αβγό με το λεμόνι και ρίχνω σιγά σιγά ζουμί από την σούπα μέχρι να πάρει την ίδια θερμοκρασία. Μετά το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω καλά. Το βάζω να βράσει για λίγο ακόμα και ρίχνω την ζεμύθα και το μιξ 2 για να χυλώσει λιγάκι. Βράζω για 5 λεπτά περίπου και κλείνω το μάτι.

Κεφτεδάκια με τριμμένο κασέρι ήπειρος 1% λιπαρά

Υλικά:
  • 500γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300γρ κιμάς χοιρινός άπαχος
  • 1κ.γ. αλάτι
  • Ρίγανη
  • Μαϊντανός αποξειραμένος 
  • Λίγο ξύδι
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. πίτουρο σταριού
  • Λίγο νερό
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι σκόνη
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα πολτοποιημένα
  • Σκόρδο σκόνη
  • Κασέρι ηπειρος 1% λιπαρά
Ανακατευώ όλα τα υλικά μαζί, πλάθω τα κεφτεδάκια και τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα. Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά τα βγάζω από τον φούρνο και πασπαλίζω με κασέρι ήπειρος 1% λιπαρά. Τα αφήνω ακόμα 10 λεπτά και είναι έτοιμα

Παναρισμένο κοτόπουλο στον φούρνο
Υλικά:
  • Μιξ για πανάρισμα
  • 3 αβγά
  • Στήθος κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
Κόβω το στήθος σε κομμάτια της αρεσκείας μου. Χτυπάω σε ένα μπολ τα αβγά με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σε ένα πιάτο βάζω το μιξ για πανάρισμα. Βουτάω το κοτόπουλο πρώτα στο αβγό και μετά στο μιξ και το βάζω στο ταψί με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια κοτόπουλου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.






4 σχόλια:

  1. Οι συνταγες δεν παιζονται ...Χορταστικες και τελειες !!!!Μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Ξεκινάω σήμερα, έβαλα πολλά κιλά κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν έχω καν ζυγιστεί. Βρήκα το blog σας και είναι πολύ ολοκληρωμένο. Σύντομα ολοκληρώνω τον αποθηλασμο ο οποίος έγινε σταδιακά (έχω αφήσει μόνο το βραδυνό) σας ευχαριστω πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΙΜΗΘΕΤΩ ΠΡΟΙΝΤΑ ΝΤΟΥΚΑΝ; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ;
    ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΙΤΑΚΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Α'ΦΑΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κασέρι 1%; Υπάρχει τέτοιο εκτός της ζεμύθας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή