Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγές 2ης φάσης

Ψαρονέφρι με σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, πιπεριές και μανιτάρια


Υλικά:

  • 500γρ ψαρονέφρι.
  • 2 πιπεριές πράσινες.
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης.
  • Μανιτάρια.
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο.
  • Σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ.
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας.
  • Αλάτι.
  • Πιπέρι.
  • Ρίγανη.
  • Κανέλα.
  • Δυόσμος.
  • Μαϊντανός.
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι πολύ καλά από όλες τις πλεύρές. αφού ετοιμαστεί, το αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με την σάλτσα ντομάτας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα με αλατοπίπερο, κανέλα, ρίγανη, δυόσμο. Ρίχνουμε το πελτέ ντομάτας και το αφήνουμε να βράσει για 20-25 λεπτά. Βάζουμε το ψαρονέφρι σε πυρέξ, ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Πασπαλίζουμε τέλος με μαϊντανό.

Γιουβαρλάκια με λάχανο και αβγολέμονο


Υλικά:

  • 500γρ κιμάς μοσχάρι ή 400γρ κιμάς μοσχάρι και 100γρ κιμάς χοιρινό άπαχος.
  • 1 λάχανο μέτριο.
  • 1 αβγό ή 2 κρόκους.
  • Αλάτι,
  • Πιπέρι,
  • Λεμόνι.
  • 1 κρεμμύδι μέτριο πολτοποιημένο.
  • Ρίγανη.
  • Δυόσμο. 
  • Μαϊντανό.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά για τα γιουβαρλάκια όλα μαζί. Τα βράζουμε στην κατσαρόλα. Αφού γίνουν τα βγάζουμε και στο ίδιο νερό βάζουμε το λάχανο ψιλοκομμένο με αλάτι και πιπέρι. Αφού μαραθεί, προσθέτουμε και τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί. Τέλος το βγάζουμε από την εστία, χτυπάμε το αβγό με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζωμό από την κατσαρόλα και μετά το ρίχνουμε και πάλι όλο στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το σβήνουμε.

Πιτσάκια

Υλικά:
Ψωμάκι: 
  • 2 κ.σ. γάλα σκόνη
  • 1 κ.σ. μιξ (είναι πολύ καλό για ζύμες και ψωμάκια γιατί τα φουσκώνει)
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ.γ. μπεικιν
  • Λίγη μαγιά -λιωμένη σε ελάχιστο ζεστό νερό-
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Ρίγανη.
Εκτέλεση ψωμάκι -βάση πίτσας-
Ανακατεύω πολύ καλά το αβγό με το μπέικιν και στη συνέχεια ρίχνω όλα τα υλικά μαζί. Ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου. Αφού γίνει το ψωμάκι το κόβω στη μέση και προσθέτω τα υλικά για την πίτσα:
  • Κασέρι arla 5%
  • Πελτές ντομάτας
  • Γαλοπούλα ή ωμοπλάτη 0-3%
  • Μανιτάρια
  • Πιπεριές 
Βάζω τα υλικά πάνω στο ψωμάκι και ξαναβάζω στον φούρνο μέχρι να λιώσει το κασέρι, Συνοδεύεται με green cola.

Γλυκό πιτάκι με πραλίνα φουντουκιού (1η+2η φάση)

Υλικά:
  • 4 κ.σ. γάλα σκόνη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. μπεικιν
  • 6 σταγόνες γλυκαντικό
  • Κανέλα
  • Πραλίνα φουντουκιού Ντουκάν.
Εκτέλεση:
Με αβγοδάρτη χτυπάω τα αβγά με το μπέικιν και στη συνέχεια ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνω στους 150-160 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα. Όταν ετοιμαστούν τα αλείφω με τη πραλίνα φουντουκιού Ντουκάν.

Κοτομπουκιές αλά ροζέ κρεμ με λαχανικά

Υλικά:
  • Κοτόπουλο στήθος
  • Πιπεριά πράσινη
  • Πιπεριά κόκκινη
  • Κρεμμύδι
  • Κρέμα γάλακτος nounou telia 3%
  • Τοματοπολτός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Μαϊντανός
  • Μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα.
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και το σοτάρουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με μπαχαρικά της επιλογής μας. Αφού ετοιμαστούν, ρίχνω τι κρεμμύδι σε φέτες, τις πιπεριές και περιμένω μέχρι να μαραθούν. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος μαζί με την σάλτσα τομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και περιμένω να βράσει για 10 λεπτά (μέχρι να πήξει). Ψιλοκόβω τον μαϊντανό και τον ρίχνω από πάνω.

Λουκανικόπιτα και ψωμάκι με λουκάνικα

Υλικά:
Για το ψωμάκι:

  • 2 κ.σ. γάλα σκόνη
  • 1 κ.σ. μιξ (είναι πολύ καλό για ζύμες και ψωμάκια γιατί τα φουσκώνει)
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ.γ. μπεικιν
  • Λίγη μαγιά -λιωμένη σε ελάχιστο ζεστό νερό-
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Ρίγανη
  • Λουκάνικα κότας Wudy.
Εκτέλεση:
Λουκανικόπιτα - Κάνω την ζύμη για το ψωμάκι βάζω τη μισή στον πάτο της φόρμας βάζω στη μέση το λουκάνικο κότας και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη


Ψωμάκι με λουκάνικο - Κάνω την ζύμη για το ψωμάκι, την τοποθετώ σε ένα ταψάκι. Κόβω το λουκάνικο στη μέση και σε κομματάκια. Τοποθετώ τα κομμάτια κάθετα της ζύμης.
Ψήνω και για τα δύο στον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.
Επειδή περιέχει ανεκτό (λουκάνικο) θα ήταν καλό να το καταναλώσουμε με προσοχή, ας περιοριστούμε στα δύο κομμάτια ημερησίως.

Κροκ μαντάμ αλα ντουκάν

Υλικά:
Για το ψωμάκι:
  • 2 κ.σ. γάλα σκόνη
  • 1 κ.σ. μιξ (είναι πολύ καλό για ζύμες και ψωμάκια γιατί τα φουσκώνει)
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ.γ. μπεικιν
  • Λίγη μαγιά -λιωμένη σε ελάχιστο ζεστό νερό-
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Ρίγανη
  • Cottage dirollo 2.2%
  • Πελτές ντομάτας
  • Γαλοπούλα
Εκτέλεση:
Αφού κάνω το ψωμάκι το κόβω σε ό,τι φέτα θέλω, προσθέτω πελτέ ντομάτας, cottage, γαλοπούλα και ένα αβγό με τον κρόκο μελάτο. (Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην 1η φάση αφού αφαιρέσουμε το cottage)

Ομελέτα με μανιτάρια και γαλοπούλα

Υλικά:
  • 1 αβγό
  • 5 ασπράδια
  • Μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα
  • Γαλοπούλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Κόβω την γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζω λίγο λάδι και σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Αφού πιάσει υψηλή θερμοκρασία ρίχνω τα αβγά και από πάνω τα υπόλοιπα υλικά. κλείνω με ένα καπάκι και κατεβάζω την θερμοκρασία.

Παστίτσιο με κίτρινη κολοκύθα

Υλικά:
  • 1 κίτρινη κολοκύθα
για τον κιμά:
  • 700γρ κιμά μοσχάρι και 100γρ κιμά χοιρινό άπαχο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο σε σκόνη ή ξερό πολύ ψιλοκομμένο 
  • 2 Ξερά κρεμμύδια
  • 2-3 πιπεριές πράσινες
  • Μανιτάρια κονσέρβα
  • Φρέσκο κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • Μαϊντανός
  • Σάλτσα τομάτας
  • 2κγ. τοματοπελτές
για την μπεσαμέλ:
  • 800γρ γάλα 1,5/0% λιπαρά
  • 4-5κσ. κορν φλάουρ
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • Τριμμένο κασέρι arla 5% λιπαρά
  • 1κγ κρεμμύδι σκόνη
  • 1/2κγ σκόρδο σκόνη
Εκτέλεση:
Κόβουμε την κολοκύθα στην μέση, καθαρίζουμε τα σπόρια και βγάζουμε την φλούδα της. Την κόβουμε σε φέτες, την απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τον κιμά. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε, αφού μαραθεί λιγάκι, προσθέτουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα αφήνουμε να μαραθούν καλά, Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον κιμά. αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγο ο κιμάς και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά/μπαχαρικά (βοηθάει στον να μην μυρίζει έντονα το κρέας). Αφού γίνει, προσθέτω την σάλτσα τομάτας και λίγο νερό. Κατεβάζω την θερμοκρασία και αφήνω να βράσει. 5 λεπτά πριν το βγάλω ρίχνω τον πελτέ τομάτας και το σβήνω.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα 3/4 τουγάλατος να ζεσταίνεται και ανακατεύω να μην κολλήσει. Το γάλα που έμεινε το βάζω σε μια κούπα μαζί με το κορν φλάουρ και το λιώνω (κρύο γάλα). Αφού ζεσταθεί το γάλα, ρίχνω και το υπόλοιπο με το κορν φλάουρ και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να αρχίζει να πήζει. Προσθέτω το κασέρι, μοσχοκάρυδο, κρεμμύδι σκόνη, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σκόνη. Ανακατεύω μέχρι να πήξει και βγάζω την σάλτσα.

Στρώνω σε πυρέξ μια στρώση κίτρινης κολοκύθας, από πάνω κιμά και επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά τις δύο αυτές στρώσεις. Τέλος βάζω από πάνω την μπεσαμέλ και ψήνω στον φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Επίσης μπορούμε να το φτιάξουμε και λίγο διαφορετικά για κάποιον που δεν του αρέσει η μπεσαμελ.
Εδώ χρησιμοποιούμε τα ίδια υλικά εκτός από τα υλικά της μπεσαμέλ. Επίσης προσθέτουμε ένα κολοκυθάκι που το κόβουμε σε φέτες όπως ακριβώς την κίτρινη κολοκύθα και τα ψήνουμε μαζί στον φούρνο. Επίσης τα βάζουμε πάνω από την δεύτερη στρώση κίτρινης κολοκύθας, δηλαδή στη μέση του παστίτσιου. Επιπλέον πάνω πάνω κόβουμε δυο ντομάτες σε φέτες και καλύπτουμε την επιφάνεια του παστίτσιου, κάτω από το κασέρι arla. Όλα τα υπόλοιπα μένουν ίδια.


Γογγύλια-ρεπανάκια με χοιρινά σουβλάκια στον φούρνο



 Υλικά:

  • 3 γογγύλια-ρεπανάκια
  • Σάλτσα τομάτας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κρεμμύδι σκόνη
  • Ρίγανη
  • 5 σουβλάκια χοιρινά άπαχα
Εκτέλεση:
Κόβω τα γογγύλια σε ακαθόριστα σχήματα, σαν της πατάτας. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ εκτός από τα σουβλάκια. Βάζω τα γογγύλια σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνω στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα και κάτι. Ταυτόχρονα ψήνω και τα σουβλάκια (35-40 λεπτά) Είναι πολύ νόστιμα και αντικαθιστά τις πατάτες σε μεγάλο βαθμό.

Ντολμαδάκια γιαλαντζί


Υλικά:

  • 1 συσκευασία αμπελόφυλλα σε νερό
  • 600γρ κιμάς μοσχάρι
  • 200γρ κιμάς χοιρινό άπαχο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Δυόσμος
  • 1κσ γιαούρτι 0% λιπαρά
  • 1 καρότο μεσαίο καρότο τριμμένο
  • 4 κρεμμύδια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύω τον κιμά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο, γιαούρτι, καρότο τριμμένο, και  κρεμμύδι πολτοποιημένο μέχρι να ανακατευτούν καλά και να γίνουν μια μάζα. Παίρνω τα αμπελόφυλλα, τα ανοίγω, προσθέτω στην μέση του φύλλου λίγο κιμά και το κλείνω. Στην κατσαρόλα βάζω μια στρώση αμπελόφυλλα στον πάτο, από πάνω μια στρώση κρεμμύδια σε ροδέλες (για να μην αρπάξουν τα ντολμαδάκια) και από πάνω τοποθετώ τα ντολμαδάκια σφιχτά με την ένωση προς τα κάτω. Αφού τα τοποθετήσω, βάζω πάλι μια στρώση κρεμμυδιών και αμπελόφυλλων, βάζω ένα πιάτο από πάνω για να μην ανεβαίνουν στην επιφάνεια και καλύπτω με νερό. κλείνω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου.  

Σπετσοφάι

Υλικά:
  • 7 Λουκάνικα μοσχαρίσια
  • 5 πιπεριές πράσινες
  • 1 συσκευασία σάλτσα τομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 σταγόνες γλυκαντικό
Κόβω τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια και αφού έχω ζεστάνει την σωτέζα τα ρίχνω μέσα, κλείνω το καπάκι και αφήνω να σοταριστούν μέχρι να γίνουν. Καθαρίζω και πλένω τις πιπεριές και τις κόβω στα 4. Αφού γίνουν τα λουκάνικα τα βγάζω και τα αφήνω σε απορροφητικό χαρτί. Στα υγρά που έβγαλαν τα λουκάνικα σοτάρω τις πιπεριές, αφού σοταριστούν αρκετά βάζω την σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι και το γλυκαντικό και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές τελείως. Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνω τα λουκάνικα μέσα και τα αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 5-10 λεπτά.

Τυρόπιτα











Υλικά:

  • 200γρ φέτα freevia
  • 8 ασπράδια αβγών
  • 4κ.σ. μιξ 1
  • 8κ.σ. γάλα σκόνη 1% λιπαρά
  • 4κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2κ.γ. baking powder
  • 1 ξηρή μαγιά
  • Αλάτι
  • Σπόροι τσία
  • Λίγο ξύδι
Χτυπάω σε μίξερ τα ασπράδια αβγών μέχρι να γίνουν σαν αφρός. Στη συνέχεια βάζω το baking powder, το ξύδι και την ξηρή μαγιά και ανακατεύω ακόμα λίγο. Προσθέτω το μιξ 1, το γάλα σε σκόνη, το κρεμμύδι σκόνη και το αλάτι και χτυπάω μέχρι να γίνει μια μάζα. Βάζω το μείγμα σε ένα πυρέξ ή ταψί με λαδόκολλα και μετά αφού έχω κομματιάσει την φέτα την πατάω από πάνω μέχρι να μπει μέσα στο μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.






2 σχόλια:

  1. Θελουμε πολλες απο τις συνταγες σου!!!!!!Μας βοηθας παρα πολυ να αρχισουμε χωρις το αγχος του τι θα μαγειρεψουμε.....Ειναι σαν να μας τα σερβιρεις ...Ευχαριστουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή