Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ιδιαίτερες τροφές

Ρέβες-Γογγύλια






Οι ρέβες είναι ρίζες με λευκό ή ελαφρώς ροζ χρωματισμό. Από την αρχαιότητα ακόμα τις χρησιμοποιούσαν ως αντικατάστατο της πατάτας. Προτιμότερο είναι να προτιμάτε τις σφιχτές ρέβες ειδικά όταν πρόκειται να τις παρασκευάσετε στον φούρνο. 

Είναι πλούσιες σε ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά και περισσότερο σε βιταμίνη C. Μπορούν να καταναλωθούν ως σαλάτα, βραστές, πουρές, στον φούρνο και συνήθως τις χρησιμοποιούμε ως συνοδευτικό για κρεατικά.





Η θρεπτική τους αξία ανά 100γρ είναι η εξής:


  • 21 θερμίδες
  • 0,7γρ πρωτεινες
  • 2γρ φυτικές ίνες
  • 4,9γρ υδατάνθρακες.

Εγώ τις προτιμώ στον φούρνο λεμονάτες. Συνοδεύεται τέλεια με το κοτόπουλο και καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη της πατάτας.


Επίσης μπορείτε να τα κάνετε και ως στιξ στον φούρνο.

Αβγά


Τα αβγά αποτελούν κύρια πηγή πρωτεινων και βοηθάει πάρα πολύ στην συγκεκριμένη δίαιτα λόγω του ότι μπορούν να αποτελέσουν μια εύκολη, θρεπτική και χορταστική λύση στα γεύματα. Ένα αβγό καλύπτει το 12% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεινες ενός άνδρα και το 14% σε μία γυναίκα. Επιπλέον τα αβγά περιέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, όπως το σελήνιο. Ένα ολόκληρο αβγό περιέχει 71 θερμίδες. Τα αβγά βοηθούν στην ,μείωση βάρους καθώς περιέχουν λευκίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στην μείωση βάρους.
Σε έρευνα βρέθηκε ότι η κατανάλωση επί 12 εβδομάδες 2 αβγών την ημέρα όχι μόνο δεν αύξησε την χοληστερόλη αλλά αντίθετα μείωσε την κακή χοληστερόλη και το βάρος των συμμετεχόντων. Σε παρόμοια ομάδα που ακολούθησε την ίδια διατροφή χωρίς τα αβγά σημειώθηκαν τα ίδια αποτελέσματα, Οπότε η μεγάλη κατανάλωση αβγών δεν επηρέασε καθόλου την ωφέλεια της υγιεινής διατροφής ούτε αύξησε την χοληστερόλη. Τρώγοντας λοιπόν τροφές πλούσιε;ς σε πρωτεινες όπως τα αβγά και μειώνοντας τους υδατάνθρακες, βοηθάτε στην καύση λίπους, τον έλεγχο της πείνας και την μείωση επιθυμίας των άλλων τροφών. Αυτό από μόνο του αρκεί για την απώλεια βάρους. Απλά πρέπει να προσέχουμε να μην τρώμε πολλά τηγανητά αβγά διότι καταναλώνουμε και λάδι που δεν βοηθά καθόλου.  Είναι κατάλληλα για την δίαιτα ντουκαν καθώς μπορούν να γίνουν πολλές παρασκευές με αυτά όπως στο τηγάνι χωρίς λάδι, ποσέ, στον φούρνο, ομελέτα.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου